Enzimski program prihrane pčela se zasniva na BKV enzimskoj tehologiji, koja omogućava proizvodnju prihrane za pčele sa sadržajem HMF-a koji je manji od 10 mg-kg proizvoda (sadržak JMF-a u EU dozvoljen do 40 mg/kg). HMF(hidroksi metil furfural) obično nastaje pri kiselinskoj hidrolizi saharoze na visokoj temperaturi. Zdravstveni stručnjaci i naučnici postali su svjesni opasnosti od HMF-a nakon brojnih tvrdnji pčelara, koji su imali problema sa pčelama nakon prihrane fruktoznim sirupom, izrađenim od kukuruznog skroba (Jachimowicz i El Sherbiny, 1975). Zaključak svih istraživanja je da sadržaj HMF-a preko 40 mg/kg, predstavljaja veliki rizik za opstanak pčelinjih zajednica.
Čuvati na sobnoj temperaturi, između 10 i 25°C , bez izloženosti direktnoj svjetlosti.
Energetic pogača je osnovna prihrana pčela tokom godine. Ova pogača omogućava prihranu pčela šećernom hranom. Proizvedena je u skladu sa najvećim tehnološkim standardima na osnovu BKV enzimske tehnologije, koja omogućava sadržaj HMF manji od 10 mg/kg pogače.
Proizvod se može koristiti tokom čitave godine, kada pčele u prirodi nemaju dovoljno prirodne šečerne hrane. Pogača je dodatno obogaćena vitaminsko mineralnim kompleksom sa ciljem da pčelama obezbijedi neophodne nutritivne komponente (vitamine i minerale). Prirodni med u svom sastavu sadrži minerale i vitamine i nije samo šećernog sastava.
Čuvati na sobnoj temperaturi, između 10 i 25°C, bez izloženosti direktnoj svjetlosti.
Namijenjena je za upotrebu u bezpašnom periodu za proizvođače meda.
Zadovoljava najstrožije kriterijume pravilne ishrane pčela.
Čuvati na sobnoj temperaturi, između 10 i 25°C , bez izloženosti direktnoj svjetlosti.
Proteinska prihrana za pčele se koristi u periodima godine kada pčele u prirodi nemaju dovoljno prirodne proteinske hrane. Mogu je koristiti proizvodjači matica, matične mlijeci i svi pčelari. Proizvedena je u skladu sa najvećim tehnološkim standardima na osnovu BKV enzimske tehnologije.
Proteinska pogača predstavlja savršeno uravnoteženu šećerno-proteinsku formulu enzimski invertovanog glukozno-frukoznog sirupa, saharoze, proteinskog koncentrata bogatog esencijalnim amino kiselinama i sa bogatim udjelom minerala i vitamina. Proteinski koncentrat je biljnog porijekla od SH i SH-a proteina koji nisu GMO.
Čuvati na sobnoj temperaturi, između 10 i 25°C.
BKV invert je enzmski invertovani glukozno-fruktozni sirup sa HMF-om manjim od 1 mg/kg. Gotova tečna hrana za pčele spremna za upotrebu bez dodavanja vode.
Vrhunske je čistoće i iskoristivosti. Koristi se u periodima kada se pčelama ne daje čvrsta prihrana u ishrani (pogača). Ima idealan odnos glukoze i fruktoze sa idealnom konzistencijom. Najbolji i najveći stepen iskoristivosti tečne hrane od strene pčela. Mikrobiološki stabilan i dugog roka trajanja. Pčele ne troše energiju na razlaganje saharoze već dobijaju glukozno-fruktozni sirup prilagođen pčelinjim organima za varenje.
čuvati na sobnoj temperaturi, između 10 i 25 °c
Stimulativna pogača je namijenjena za ishranu pčela u proljetnom periodu i periodu kada pčelama nedostaje proteina u ishrani.
Zadovoljava najstrožije kriterijume ishrane pčela.
Čuvati na sobnoj temperaturi, između 10 i 25°C, bez izloženosti direktnoj svjetlosti.
Nozecid pogača može se koristiti tokom čitave godine, namjena je prevencija pojave nozemoze.
Preventivna ishrana pčele protiv nozemoze.
Copyright © 2015. BKV Group All rights reserved
Created by: NEST387